com-fer-els-millors-calcots-restaurant-masia-can-rodon

Sobre l'autor: Masia Can Rodon

Els calçots són una varietat de ceba llarga i tendra conreada a Catalunya. Se solen coure a la brasa i se serveixen amb una salsa romesco. Es considera un plat típic de la regió i és molt popular a Catalunya.

Història d’aquesta de ceba llarga

La tradició de cuinar calçots data de principis del segle XX, quan un agricultor anomenat Xat de Benaiges, va descobrir que podia prolongar la temporada de ceba en plantar-les a la tardor i cobrir-les amb una capa de terra. Amb el temps, aquesta varietat de ceba es va convertir en el que avui coneixem com calçots.

La temporada de calçots és de desembre a abril, però el seu punt àlgid és al febrer i març, moment en el qual se celebra la festivitat dels calçots, on es fan concursos i celebracions en el seu honor.

Com fer els millors calçots?

Per a cuinar calçots, es col·loquen sobre brases calentes i es giren regularment, fins que estiguin bullits i amb una pell negra. Després, s’emboliquen en paper alumini per a suar durant uns minuts. Una vegada cuits, es pelen amb cura i se serveixen amb la salsa romesco tradicional.

A continuació et doms els passos per a fer els millors calçots:

  1. Comença amb calçots de bona qualitat. Assegura’t que estiguin frescos i nets abans de cuinar-los.
  2. Precalfa la teva graella o barbacoa a foc mig-alt. Si no tens una graella, pots coure’ls en el forn a 180 graus durant 30 minuts, però no sortiran igual.
  3. Col·loca’ls en la graella o el forn i cuina durant 20-25 minuts, donant-los la volta cada 5 minuts perquè es cuinin uniformement.
  4. Una vegada cuits, embolica’ls en paper alumini per a suar durant uns 10 minuts. Això ajudarà al fet que s’estovin i es facin més fàcils de pelar.
  5. Pelar els calçots: Amb cura, pelar la capa exterior de la ceba amb les mans o amb un ganivet. Assegura’t de no pelar massa prop de la base de la ceba, ja que això la farà enfonsar-se.
  6. Serveix-los amb la salsa romesco tradicional. Acompanya amb vi negre o cervesa.

La tradició és menjar-los amb les mans, agafant el calçot amb una mà i llevant la capa exterior amb l’altra, i després mullant-ho en la salsa romesco abans de menjar-ho.

En Masia Ca Rodon som un restaurant especialitzats en calçots, on podràs provar els millors de Catalunya, acompanyats de vi negre o cervesa. És un plat molt popular i una gran tradició culinària catalana.

Leave A Comment